Com fer cupcakes!!!

Avui us ensenyaré com fer cupcakes de xocolata i abans d’això us explicaré una mica com és el Cupcake, d’on ve …

El cupcake és una mena de magdalena plana o petit pastís individual. Normalment, es cuina amb un motlle semblant al que s’utilitza per fer magdalenes. És una recepta d’origen estatunidenc al que s’hi solen afegir decoracions al damunt, com cremes, nata, merenga, sucre glaçat o encenalls de xocolata. Aquest aliment va sorgir al segle XVX. Abans que existissin els motlles especials per fer magdalenes se solien fer amb tasses (en anglès, cup), d’on li ve el nom (de cup, tassa, i cake, pastís).

Ara us explicaré com fer cupcakes!!!

Ingredients per a la massa:


  • 115 g. de mantega a punt de pomada
  • 220 g. de sucre
  • 3 ous
  • 180 g. de farina
  • 40 g. de cacau en pols sense sucre
  • 1 i 1/2 culleradetes de llevat
  • 120 ml. de llet semidesnatada
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
Elaboració:
Precalentem el forn a 180 graus. Preparem la safata amb les càpsules de paper. Tamisem la farina, el cacau i el llevat i ho reservem.
Batem la mantega amb el sucre i hi anem afegin els ous un per un. Un cop incorportas hi afegim la meitat de la farina, i tapat amb un drap (sobretot, no us descuideu que sinó queda la cuina tota d’un marronet del cacau…) ho batem a velocitat baixa. Després hi incorporem la llet i la vainilla i ho tornem a batre. Hi afegim l’altra meitat de la farina i seguim batent fins que ens quedi homogeni.
Omplim les càpsules amb la massa i ho posem al forn entre 22 i 25 minuts.
De fet aquesta massa és la mateixa que vaig utilitar per a fer el Pastís d’aniversari de xocolata, però en lloc de posar-ho tot en un motlle rodó, ho fem en els motlles de càpsules.
imatge1
Les càpsules no les ompliu del tot perquè la massa puja i sortiria per fora.
Un cop fetes les traiem del motlle i les deixem que es refredin en una reixa.
Quan estiguin fredes, tal com vam fer amb les  Cupcakes de mores, les obrim pel mig amb l’estri de treure el cor de les pomes i les farcim.
imatge2
Jo unes les he farcit amb melmelada de maduixa i les altres amb sirope de xocolata.
Ho veieu? Les obrim, farcim, i tornem a tapar. I com que després van guarnides no es nota la rodoneta de l’afegit.

imatge3

Un cop arribats aquí, ja les tenim a punt per a decorar. Anem doncs a fer la crema de xocolata suau, que també és la mateixa del Pastís d’aniversasri de xocolata.
Ingredients per a la crema:
  • 250 g. de mantega a punt de pomada
  • 250 g. de sucre glass
  • 2 cullerades de llet
  • 150 g. de xocolata tipus fondant
Elaboració:
Fonem la xocolata al microones remenant de tant en tant i vigilant que no se’ns cremi, i la deixem que es temperi. Tamisem el sucre i l’afegim en un bol amb la mantega i la llet. Tapant el bol amb un drap ho batem a velocitat baixa un minut. Després pugem la velocitat i seguim batent cinc minuts més. Hi afegim la xocolata i batem 3 minuts i ja ho tindrem.
Ara amb la mànega pastissera i el broquet que més ens agradi anem decorant les cupcakes.
imatge4

I aquí acaba l’entrada d’avui, fins a la pròxima espero que us enllà agradat i que feu algun comentari!!!

🙂

Deixa un comentari